petek, 18. februar 2011

Drago Keršič v Beti pokasiral nič manj kot 300.000 evrov v enem letu

Afera Skimar ni le posamezna afera. Isti ljudje, isti svetovalci nastopajo v številnih zgodbah. Vlada pa nič. Po eni strani se sesuvajo podjetja, ljudje ostajajo nemočni na cestah. Po drugi strani nekateri na račun tragičnih usod nesramno bogatijo. In kaj stori vlada v aferi Skimar? Nič. So svetovalne pogodbe razveljavljene, so razčiščene in utemeljene? Niso.

Novinarji so večinsko tiho. Ampak novinarka Petra Držaj v tem prispevku RTV SLOVENIJA namiguje, da so pogodbe s Keršičem prekrili s tem, da so uničili računalniški sistem. Za sabo so brisali sledi. Le lani so mu za svetovanje izplačali 300.000 evrov!

Držajeva dodaja: »Ugibati je, ali je Drago Keršič (FOKUS MC) nagrajen tudi za izčrpavanje podjetja preko podjetij v tujini. Poznavalci se bojijo, da se bo podjetje sesulo. Lastnikom pa bo ostalo ime z blagovno znamko, ki nekaj velja.«

Dobili smo novega »svetovalca« leta: afere v Skimarju, Muri, Betiju. Kdo bo našel naslednjo? Je Keršič le orodje tistih, ki izčrpavajo podjetja, nelegalno in koruptivno? Koliko je pri tem pomagala politika? So to zneski, ki si jih uprave z njim razdelijo? Pa ja kdo naivno ne misli, da v njem vidijo vrhunskega svetovalca?

V Skimarju je želel pokasirati 1,5 milijona evrov za solo svetovanje. Res kdo misli, da le za svoj bančni račun?

Ni komentarjev:

Objavite komentar