sobota, 3. januar 2009

Odhaja Ivan Štrlekar, 750.000 letošnjih evrov pa je odšlo že prej

Vršilec dolžnosti predsednika uprave podjetja Skimar (krovne družbe Elana) Ivan Štrlekar je včeraj nadzornemu svetu poslal odstopno izjavo. Če Štrlekar ne bi sprejel takšne odločitve, bi bil po vsej verjetnosti prihodnji mesec zamenjan. Na čelo Skimarja je Štrlekar prišel konec
V zadnjih tednih so se razmere v Skimarju zaostrile do te mere, da je nastala popolna blokada vodenja poslovnega sistema, so sporočili iz podjetja ePR. “Vršilec dolžnosti predsednika uprave Skimarja ne more več zagotavljati zakonitega poslovanja sistema, kot to od njega zahteva zakon o gospodarskih družbah, saj ni imel dostopa do vseh poslovnih podatkov v podjetju. Glede na blokado uprave se je pred časom odločil tudi za edino možno potezo - sklic skupščine Skimarja, saj nadzorni svet na opozorila uprave ni reagiral,” pojasnjujejo v ePR. Dodajajo, da je treba po Štrlekarjevem prepričanju lastnikom omogočiti, da sprejmejo ustrezne rešitve za nastalo situacijo že na skupščini, ki bo petega januarja 2009, zato se je odločil za odstop še pred tem datumom.
Čeprav za ponedeljkovo skupščino Skimarja na dnevnem redu ni zamenjava nadzornega sveta, so po ocenah poznavalcem razmer aktualnemu nadzornemu svetu na čelu z Gregorjem Gomiščkom šteti dnevi.
Spomnimo, da je konec novembra izbruhnil spor med Štrlekarjem in prokuristom Skimarja Jožetom Kraljem. Takrat so prišli na dan tudi ogromni odvetniški in svetovalni stroški Skimarja, ki so samo v letošnjem letu znašali okoli 750.000 evrov.
Vir: Dnevnik.

Ni komentarjev:

Objavite komentar