sreda, 18. februar 2009

Borut Meh novi predsednik uprave Skimarja?

Kdo bo novi predsednik uprave Skimarja po včerajšnji ustanovitveni seji novega nadzornega sveta, še ni znano. “Novega predsednika uprave bomo iskali po vseh možnih kanalih. Imenovali smo tudi že kadrovsko komisijo, ki jo sestavljajo člani nadzornega sveta,” je povedal član uprave Kapitalske družbe Stojan Nikolič, predsednik nadzornega sveta Skimarja.
Po neuradnih informacijah se je v ožji krog uvrstilo nekaj kandidatov. Med njimi naj bi bila najresnejša bivši predsednik uprave Robert Ferko, doslej podpredsednik uprave srbske Delte Holding, in do pred nekaj dnevi predsednik uprave družbe Prevent Global Borut Meh.
Ali to drži, smo želeli preveriti pri Ferku in Mehu, vendar sta bila oba nedosegljiva. Kot začasni predsednik uprave se je pred dnevi omenjal tudi Tomaž Berločnik, namestnik predsednika nadzornega sveta Skimarja, vendar je ponujeno delovno mesto zavrnil.
“Na seji nadzornega sveta smo sprejeli odstop vršilca dolžnosti predsednika uprave Ivana Štrlekarja (v Skimarju ostaja do konca januarja, op. p.) in iz krivdnih razlogov razrešili prokurista Jožeta Kralja,” je povedal Nikolić. Razen tega, da so Kralja razrešili zaradi prekoračitve pooblastil, Nikolić ni želel pojasniti drugih podrobnosti Kraljeve razrešitve. Po neuradnih informacijah pa ga je odneslo to, da je kot prokurist družbe konec lanskega leta javnost seznanil s poslovnimi rezultati Skimarja, še preden so se z njimi seznanili nadzorniki.
Nadzorniki so včeraj začeli tudi postopek izbire posebnega revizorja, ki bo preveril določene posle Skimarja v zadnjih petih letih, pri čemer bo največja teža na izplačilu odvetniških storitev. Hkrati so se nadzorniki seznanili tudi s stanjem v družbi. “Stanje je zaenkrat zadovoljivo. Skimar redno servisira bančna posojila in do marca ne bo večjih težav. V primeru, da se bo kriza nadaljevala, pa se lahko v prihodnosti situacija poslabša,” je opozoril Nikolić.

Ni komentarjev:

Objavite komentar