sreda, 18. februar 2009

Skimar ovadil Kralja, zdaj ne bo za plače!

Povzeto po Financah.

Begunjski Skimar je vložil kazensko ovadbo zoper nekdanjega prokurista družbe Jožeta Kralja, ker naj bi ta prekoračil pooblastila, sumijo pa ga tudi organiziranega kriminala.

Begunjski Skimar je danes na kranjsko tožilstvo vložil kazensko ovadbo zoper nekdanjega prokurista družbe Jožeta Kralja, je poročala Pop TV. Kralj naj bi po poročanju komercialne televizije prekoračil pooblastila, sumijo ga tudi organiziranega kriminala.

Nekdanji prokurist Skimarja Jože Kralj je s hrvaškim državljanom Liviem Jelčićem sklenil pogodbo o nakupu poskusnega projekta vojaškega večnamenskega čolna v vrednosti 700.000 evrov. Skimarjevi nadzorniki so projekt preprečili.

Štrlekar: Pogodbo podpisale nepooblaščene osebe

Kot trdi v.d. predsednika uprave Skimarja Ivan Štrlekar, ki bo na položaju do 31. januarja, bi moral omenjeno pogodbo obravnavati nadzorni svet podjetja. “Po sklepu nadzornega sveta imamo limit za podpis pogodbe in ta pogodba bi morala biti obravnavana na nadzornem svetu,” navaja Štrlekar. Po njegovem mnenju Skimar nima obveznosti do pogodbe, saj so jo podpisale nepooblaščene osebe. “Pravniki pa bodo morali to razčistiti,” je dejal.

Sodišče družbi Elan Marine blokiralo račun

Ker Jelčić dogovorjenega plačila ni dobil, je sodišče hčerinski družbi Skimarja, Elan Marine , ki naj bi omenjene čolne izdelovalo, začasno blokiralo račun v znesku 485.000 evrov. Tolikšen je prvi del zneska, ki naj bi pripadal Hrvatu.

Kot je za Pop TV povedal Kralj, “gre za nekorektne pritiske” in da to “ni korektno in ni strokovno obnašanje lastnikov”. “To bi bila dobra poslovna priložnost in pri tem ostanem,” pravi Kralj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar