sreda, 18. februar 2009

Drago Keršič sporni svetovalec v številnih podjetjih, zdaj še v Beti

Drago Keršič, Fokus MC, skrivnostni svetovalec iz afere Skimar ima dolgo kariero. Kjer so krize in odpuščanja, tam se pojavlja njegovo ime v sumljivih okoliščinah (uprav in vodstev podjetij in svetovalcv ne motijo številna odpuščanja).
Pisali smo o njegovi vlogi v aferi Skimar, kjer je želel pokasirati nič manj kot 1,5 milijona evrov in omenili njegovo sumljivo vlogo v podjetju Mura. Zdaj pa beremo še o njegovi vlogi v metliščem podjetju Beti, kjer je znova vprašljivo njegovo svetovanje (povzeto): Drago Keršič je kot vodja projekta v podjetju Ferk&Partner najprej svetoval Beti Moda v likvidaciji, vsebina pogodbe z njim je poslovna skrivnost, tudi stroški. Nato je storitve samostojno ponudil skupini Beti.
O tem, kako vodstvo Beti dela v svojo korist in korist svetovalcev, v članku Financ:
Vodilni v metliški Beti, ki so pred kratkim likvidirali eno od 12. hčerinskih družb Beti Moda, ne delajo v dobro podjetja, ampak samih sebe, pišejo današnje Finance. Na to naj bi kazalo predvsem sodelovanje s podjetjem LM Kocman, vprašljivo pa naj bi bilo tudi svetovanje Draga Keršiča in najemanje prostorov v Ljubljani.
Holding Beti posluje s podjetjem LM Kocman, katerega lastnik je vodja Betinega upravnega odbora Roberto Kocman, prokurist pa njegov brat Teodor Kocman. Poleg tega že leta mastno plačujejo podjetnika Draga Keršiča, znanega iz svetovalne afere Skimar, in to povsem brez učinka, pišejo Finance. In še - Beti je najprej prodala vse nepremičnine v Ljubljani, zdaj pa najema pisarne na Parmovi. Njihov lastnik je prvi mož Žita Nepremičnin, hčerinske družbe Žita, kjer je bil Kocman dolga leta član uprave, časnik navaja dobro obveščene.
Vodstvo očitke zanika
Glavna izvršna direktorica Beti Darja Stvarnik povezave priznava, a v njih ne vidi nič nenavadnega. Z družbo LM Kocman sodelujejo na področju maloprodaje v Sloveniji in na Hrvaškem, podjetje je med drugim predstavnik za prodajo ženskih nogavic, ki so v Betinih trgovinah dopolnilni program. Drago Keršič je kot vodja projekta v podjetju Ferk&Partner najprej svetoval Beti Moda v likvidaciji, vsebina pogodbe z njim je poslovna skrivnost, tudi stroški. Nato je storitve samostojno ponudil skupini Beti. Ponudba je bila po besedah Stvarnikove strokovna in cenovno konkurenčna, z njim poslovno sodelujejo še zdaj. Tudi za višino najemnine pisarn v Ljubljani Stvarnikova pravi, da je zelo konkurenčna. Prostore so sicer najeli za potrebe vodstva Beti Trenda in Beti, tam imajo sestanke s partnerji, ki ”ne želijo ali zmorejo priti do Metlike.”
Darja Stvarnik sicer pravi, da bo Beti letos skušala ohraniti poslovne rezultate lanskega leta, kar pa je težko napovedati, saj Beti večino prihodkov ustvari na nepredvidljivem tujem trgu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar